Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam peniki 2
kip in pikant gekruide saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kip
van 1 kg
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
4
rode lomboks
heel fijngesneden
▢
5
kemirie
fijngestampt
▢
1
theelepel
djahé
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
½
kopje
santen
dikke
▢
2
eetlepel
asem
▢
1
spriet
sereh
▢
¾
kopje
water
heet
Instructies
Uien en knoflook heel fijn snijden.
Fruit in wat olie (1 kopje) de trassi, knoflook, ui, lombok, kemirie, djahé, sereh en salam.
Als de uien bruin zijn dan de stukjes kip erbij met wat zout en 5 min. laten meebakken.
Dan het kopje heet water erbij en weer 5 min. laten stoven.
Temper het vuur een giet de anten erbij.
Laat even koken tot de saus dik is.
Als laatste asem toevoegen en doorroeren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er witte rijst en een groentegerecht bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië