Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam pangang boemboe ketjap alla Koninklijke marine
geroosterde kip in gekruide saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
jonge
kip
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
4
rode uien
fijngesneden
▢
4
lomboks rawit
▢
2
eetlepel(s)
ketjap
▢
zout
▢
citroensap
Instructies
De kip opensnijden en schoonmaken.
De kip met de kruiden in olie fruiten.
Voeg hierbij wat watercitroensap, suiker en ketjap en laat de kip zacht koken.
Als de saus bijna opdroogt, neemt men de kip eruit en roostert haar op een klein vuurtje.
Leg nu de kip op een platte schaal en giet de saus er overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië