Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam nanas
kip in gekruide saus met ananas
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kipfilet
▢
1
theelepel
maïzena
▢
1
eetlepel(s)
ketjap asin
▢
3
schijven
ananas
▢
1
mespunt
knoflookpoeder
▢
1
eetlepel(s)
maïzena
▢
1½
eetlepel(s)
ketjap asin
▢
2
eetlepel(s)
water
▢
3
eetlepel(s)
ananas sap
▢
enkele druppels
rijstwijn
of dry sherry
▢
wat
olie
Instructies
Snijd de kipfilets in kleine stukjes en smeer ze in met een mengsel van maïzena en ketjap.
Braad ze nu zeer snel aan in olie en voeg er, als de kip gaat kleuren, de in twee helften gesneden schijven ananas aan toe.
Laat die ca. 3 min. meesmoren met de deksel op de pan.
Leg ze dan op een voorverwarmde schaal.
Maak een mengsel van knoflook, maïzena, ketjap, water, ananassap en ijstwijn (of dry sherry) en breng dit aan de kook.
Zodra het gebonden is, giet men de saus over de kip met ananas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië