Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam kemirie
kip in een pittige kemiriesaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
12
kemirienoten
▢
1
ui
fijngesneden
▢
5
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
4
lomboks
fijngesneden
▢
½
eetlepel(s)
yankeekruid
▢
boter
▢
1
jonge
kip
in stukken
▢
zout
▢
melk
Instructies
Wrijf kemirie met knoflook en ui zeer fijn en braad dit met de lombok en het yankeekruid even in de boter aan.
Voeg de stukken kip toe aan het kruidenmengsel en doe er zoveel melk bij dat de kip onderligt.
Een beetje zout erbij en de kip langzaam laten koken tot de kip gaar en het vocht merendeels verdampt is
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Indonesië