Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bebek Semoer
eend in gekruide saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eend
in stukken
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
2
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
3
blaadjes
salam
▢
4
kemiries
fijngestampt
▢
2
theelepel
ketoembar
▢
1
stukje
trassi
▢
2
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
1
kopje
santen
Instructies
Kook de eend in niet teveel water met wat zout halfgaar.
Uit laten lekken en de bouillon bewaren.
Fruit in 4 eetlepels olie de trassi, knoflook en de uien.
Als de uien bruin zijn, dan de stukjes eend erbij.
Zet het vuur laag en doe de rest van de ingrediënten erbij.
Ook nog een kopje bouillon.
Laat alles zachtjes doorkoken tot de saus is gebonden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Indonesië