Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bebek Atjar Item
eend in gekruide saus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eend
in kleine stukjes
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel(s)
ketjap asin
▢
½
theelepel
kaneel
▢
4
kruidnagels
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
½
theelepel
peper
▢
1
eetlepel(s)
bloem
▢
margarine
Instructies
Fruit in wat margarine de knoflook en de ui, braad dan de stukken eend mee tot ze knappend bruin zijn.
Voeg de rest (behalve de bloem) van de ingrediënten erbij (volgorde: knoflook, ui, peper, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat).
Smoor ca. 1 uur op een matig vuur.
Niet laten droog koken.
Als laatste de aangelengde bloem met water bijvoegen.
Men kan ook nog halfgare stukjes aardappel de laatste 10 min. erbij doen. 1
Grote aardappel is genoeg.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer bij witte rijst met een groentegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Indonesië