Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Opor Bebek
eend met pikant gekruid vulsel
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eend
met nieren en hart
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
1
blaadje(s)
djeroek poeroet
▢
½
blok
santen
▢
½
liter
water
Voor het vulsel:
▢
1
kg
tjerimee
kruisbessen
▢
1
gesnipperde
ui
▢
5
kemirienoten
▢
3
tenen
knoflook
fijngehakt
▢
1
eetlepel
sambal oelek
▢
1
eetlepel
ketoembar
▢
½
eetlepel
djinten
▢
½
theelepel
laos
▢
1
theelepel
trassi
▢
zout
Instructies
Maak de ingrediënten voor het vulsel fijn en vermeng ze goed met de fijngehakte niertjes en hart.
Vul de eend hiermee en naai de eend dicht.
Kook hem in water met zout en een klein gedeelte van de santen.
Voeg daarna de rest van de santen, djeroek poeroet en salam toe en kook het geheel gaar.
Haal dan de eend uit het vocht en braad hem bruin in boter.
Blus de eend met het kookvocht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
Land van herkomst
Indonesië