Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Goelai Telor 2
gepocheerde eieren uit Bandjarmasin
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
⅛
blok
santen
▢
2
dl
water
of bouillon
▢
3
eetlepel(s)
ui
gesnipperde
▢
2
groene lomboks
fijngesneden
▢
½
theelepel
koenjit
▢
zout
Instructies
Kook het water met het zout, blokje santen en de keonjit.
Voeg als de santen opgelost is, de uien en lombok toe.
Pocheer in deze saus voorzichtig een voor een de eieren en laat ze nog een minuut of 10 meestoven.
Magnetron:
Breng het water met het zout, geraspte santen, koenjit, uien en lombok in een wijde magnetronschaal afgedekt in 2 à 3 min. op 100% aan de kook.
Breek de eieren erboven en prik het vlies om de dooiers goed door en pocheer de eieren onafgedekt 6 à 8 min. op 70%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië