Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Semoer Tahoe
gestoofde tahoe
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
ebi
▢
1
blok
tahoe
▢
2
gesnipperde
uien
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
rijpe ontvelde
tomaten
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
3
losgeroerde
eieren
▢
4
bladeren
ijsbergsla
▢
1
kleine
rode lombok
▢
zout
Instructies
Week de ebi in 3 dl kokend water en laat ze koud worden.
Zeef het vocht en voeg wat zout toe.
Breng het vocht dan aan de kook.
Snij de tahoe in 6 tot 8 stukken, leg ze in het weekvocht van de ebi en laat ze 3 min. zachtjes meekoken.
Laat de stukken daarna uitlekken.
Stamp de ebi fijn en voeg uien, gehakte knoflook, sambal en wat zout toe.
Stamp alles tot een brij.
Halveer de tomaten, verwijder zaadjes en snij de tomaten aan stukjes.
Bak in de olie de garnalen met uien onder voortdurend omscheppen.
Doe dan de ketjap en tomaat erbij.
Omscheppen en laten sudderen totdat de tomaat uit elkaar valt.
Voeg eventueel nog 2 eetlepels kokend water toe.
Prak de uitgelekte tahoe tot kruimels, roer ze door de inhoud van de pan en voeg hierna de losgeroerde eieren toe.
Bak alles onder voortdurend omscheppen tot een vrij rulle massa is verkregen.
Ontpit de lombok en snij hem in smalle reepjes.
Leg de schoon en drooggemaakte sla bladeren op een schaal.
Verdeel de tahoe massa erover en strooi wat reepjes lombok er overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië