Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tahoe Tengko
salade van tahoe met groente en saus uit Tegal
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
blok
tahoe
in plakken
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
100
gram
witte kool
gesneden
▢
100
gram
taugé
▢
1
komkommer
in dobbelstenen
▢
2
gefruite
sjalotjes
in ringen
▢
kroepoek emping
Voor de saus:
▢
50
gram
pinda's
gepelde
▢
2
lombok rawit
▢
2
tenen
knoflook
▢
3
sjalotjes
▢
1
eetlepel(s)
ketjap manis
▢
1
theelepel
azijn
▢
½
dl
water
heet
▢
zout
Instructies
Bak de tahoe gaar, laat de plakken uitlekken en snijd ze in repen van 2 cm.
Blancheer de kool en de taugé afzonderlijk en laat ook deze groenten uitlekken.
Voor de saus worden de pinda's, rawit, knoflook, sjalotten met wat zout gestampt.
Dit vermengen met ketjap en azijn.
Schenk er voorzichtig het hete water bij onder goed doorroeren.
Rangschik de groenten op een schaal, kruimel de emping fijn en strooi dit erover met de gefruite uiringen.
Vlak voor het opdienen, wordt de saus erover gegoten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië