Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Opor Tahoe Telor Daging
tahoe met vlees en ei
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
varkensvlees
▢
½
hard gekookt
ei
per persoon
▢
1
blok
tahoe
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
stukje
trassi
▢
1
kopje
santen
▢
1
blaadje(s)
salam
▢
10
kemiries
fijngestampt
▢
3
uien
fijngesneden
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
djinten
Instructies
Snij het vlees in dunne lapjes, de tahoe in plakjes van 3 cm in het vierkant en 1 cm dik.
Bak de stukken tahoe in de olie bruin en laat ze uitlekken.
Meng het vlees, ui, knoflook, trassi en de kemiries goed door elkaar.
Fruit dit in wat olie totdat het vlees bruin is.
Kruid het geheel en doe er de santen en de salam bij.
De saus moet goed in het vlees getrokken zijn, zet dan het vuur laag en verdun iets met water.
Als laatste de tahoe en de eieren erbij.
Let wel op dat de eieren niet stuk gaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië