Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Toemis Tahoe Tauge Dan Oedang
gebakken tahoe met taugé en garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
blok
tahoe
▢
1
dl
olie
▢
3
sjalotten
of uien
▢
2
tenen
knoflook
▢
2
rode lomboks
▢
2
groene lomboks
▢
1
theelepel
trassie
▢
1
theelepel
asem
▢
1
theelepel
zout
▢
2
eetlepel(s)
boter
▢
1
schijfje
laos
▢
2
salamblaadjes
▢
200
gram
taugé
▢
1
theelepel
suiker
▢
5
takjes
selderie
▢
1
prei
▢
100
gram
garnalen
gekookte
Instructies
Snij de tahoe in dobbelstenen en bak ze in hete olie tot ze lichtbruin zijn
.Laat ze uitlekken en doe ze op een schaaltje.
Snij de sjalotten of uien en knoflook erg fijn.
Ontpit de lomboks of eventueel 1 rode en 1 groene paprika en snij ze fijn.
Fruit dan de sjalotten, knoflook, lomboks of paprika met de trassie, asem en zout in de boter en voeg het schijfje laos en de salam toe.
Schenk er 1 dl heet water bij en laat het 3 min. op een laag pitje sudderen.
Maak de taugé schoon en roer ze met de suiker door het mengsel.
Was de selderie en prei en snij dit ook fijn.
Voeg ze met de gekookte garnalen en de tahoe aan het gerecht toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg desgewenst nog wat heet water toe want het mag niet te droog worden.
Nog 3 min. stoven met het deksel op de pan.
Opdienen als bijgerecht met bijvoorbeeld frikadel pan, verse komkommer en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Vleesvervangers
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië