Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Perkedel Tahoe
gefrituurde tahoeballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
tahoe
3/4 blok
▢
1
kleine
prei
gesnipperde
▢
½
groene paprika
▢
2
theelepel
maïzena
▢
2
losgeroerde
eieren
▢
2
tenen
knoflook
uitgeperst
▢
2
eetlepels
peterselie
▢
1
mespunt
nootmuskaat
▢
2
dl
olie
▢
zout
▢
verse peper
Instructies
Snij de tahoe in 4 tot 5 stukken.
Breng 3 dl water of bouillon aan de kook met theelepel zout.
Leg de tahoe erin en laat ze 3 min. koken.
Daarna laten uitlekken en drogen in een vergiet of zeef.
Zaad en lijsten van de paprika verwijderen en in uiterst kleine blokjes snijden.
Prak de tahoe zeer fijn en voeg zeer fijn gesnipperde prei en blokjes paprika toe.
Meng alles met de vingers goed door elkaar.
Roer de maïzena door de eieren tot een gladde massa.
Schenk deze over de tahoe en voeg knoflook, fijngehakte peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat toe.
Opnieuw alles mengen en 15 min. op een koele pleklaten staan.
Maak dan balletjes zo groot als walnoten.
Bak ze in olie snel rondom bruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij de borrel. Omdat geen sojasaus verwerkt is smaken ook alle wijnen, sherry en port uitstekend hierbij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Land van herkomst
Indonesië