Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodbakje met krabsalade
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
sneetjes
bruinbrood
▢
25
gram
kruidenboter
▢
1
blik
krab
nettogewicht ± 200 gr
▢
1
kleine
tomaat
▢
1
lente-uitje
of een stukje prei van ± 3 cm
▢
1
eetlepel
mayonaise
▢
zout
▢
peper
▢
2
takjes
dille
Instructies
Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met boter.
Leg elk sneetje in een taartvormpje (± 10 cm) en druk het goed tegen de randen.
Snijd het overtollige brood weg.
Schuif de vormpjes ± 10 cm onder een hete grill en rooster de broodbakjes in ± 6 minuten goudbruin.
Laat intussen de krab uitlekken.
Halveer de tomaat, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
kleine blokjes.
Maak het lente-uitje of de prei schoon en snijd het in piepkleine stukjes.
Schep de tomaatblokjes, de lente-ui (of prei) en de mayonaise door de krab en breng op smaak met zout en peper.
Zet de broodbakjes op een bord en schep de krabsalade erin.
Garneer met een takje dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Salade
/
Zeevruchten