Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tempeh Goreng Oedang Dan Babi
tempeh met garnalen en varkensvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
varkensvlees
gaar
▢
2
grote
uien
gesnipperde
▢
2
kemirienoten
gepoft
▢
2
tenen
knoflook
uitgeperst
▢
1
theelepel
sambal trassi
▢
¼
blok
santen
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
½
plak
tempeh
▢
1
rode lombok
▢
zout
▢
100
gram
garnalen
gepelde
Instructies
Snij het varkensvlees in smalle repen.
Stam uien, knoflook, kemiries en sambal tot een pasta.
Breng 2 dl water aan de kook en los de santen hierin op en voeg wat zout toe.
Bak de pasta in 4 min. onder voortdurend omscheppen.
Voeg dan de opgeloste santen en varkensvlees toe.
Roer alles door elkaar en voeg de tempeh toe.
Weer omscheppen en heel zachtjes laten koken totdat de tempeh gaar is.
Schep dan de garnalen erbij en laat alles nog 1 min. zachtjes doorkoken.
Dien dit gerecht op in voorverwarmde schaal.
Als garnering een bloem van rode lombok.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vis
/
Vlees
/
Vleesvervangers
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië