Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zelfgemaakte Atjar Tjampoer
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
¼
witte kool
▢
3
uien
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
200
gram
worteltjes
in reepjes gesneden
▢
2
rode lomboks
in reepjes gesneden
▢
Suiker naar smaak
▢
2
theelepels
koenjit
kurkuma
▢
Azijn
Instructies
Snijd alle groenten zeer fijn en was ze goed.
Laat ze vervolgens uitlekken.
Breng 2 kopjes azijn met suiker (naar eigen smaak) en koenjit aan de kook.
Voeg de groenten toe en laat ze 2 minuten meekoken.
Doe alles in een vergiet en vang het kookvocht op.
Verdeel de groenten over potjes en giet het kookvocht weer bij de groenten.
Roer het bovenste deel van het opgevangen kookvocht door de groenten om de atjar mooi helder te houden.
Optioneel:
filter het kookvocht voordat je het toevoegt aan de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze zelfgemaakte Atjar Tjampoer als verfrissend bijgerecht bij rijstgerechten, saté of andere Indonesische maaltijden.
Geniet van de heerlijke smaak van deze eigen stijl atjar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië