Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Lombok Idjo
zuur van groene lomboks
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
afsluitbare potten
Ingrediënten
▢
groene chilipepers
▢
water
▢
zout
▢
Indische gekruide azijn
Instructies
Snij groene chilipepers van onderen open, ontdoe ze van pitten en kook ze in water en zout.
Als ze zacht zijn haalt men ze uit het water en laat ze goed uitlekken.
Doe ze in een pot en strooi er zout over.
Laat dit tot de volgende dag staan.
Uit laten lekken en weer in een pot doen.
Giet er Indische gekruide azijn over, bereid zonder chilipeper.
Men kan er ook enkel gekookte azijn opdoen, maar giet deze er dan kokend op.
Wel goed afsluitende flesjes of potjes gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië