Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Sajoer Koening
zoetzuur van gemengde groenten
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
groene kool
▢
1
komkommer
▢
100
gram
sperziebonen
▢
5
kemiries
▢
50
gram
taugé
▢
10
rode uien
▢
5
tenen
knoflook
▢
2
rode lomboks
▢
2
groene lomboks
▢
10
rawits
▢
½
kopje
azijn
▢
2
theelepel
koenjit
▢
2
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
laos
▢
1
sereh
▢
2
blaadje(s)
salam
▢
zout
▢
mosterd
▢
suiker
▢
ve-tsin
Instructies
Lomboks ontdoen van pitten en in repen snijden.
Komkommer ook de pitten verwijderen.
Fruit dan knoflook, djahé en koenjit in de olie lichtgeel.
Daarna toevoegen: salam, sereh, laos, ve-tsin, 1 theelepel mosterd, ⅔ kopje water en de azijn.
Zodra het kookt de andere ingrediënten erbij doen.
Als laatste de kool, komkommer en sperziebonen.
Halfgaar laten koken en sereh en salam verwijderen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië