Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar Boontjes
zuur van boontjes uit Wonosobo
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
boontjes
in stukjes
▢
1
deciliter
bouillon
▢
2
eetlepel
olie
▢
4
eetlepel
azijn
▢
3
eetlepel
uien
gesnipperde
▢
5
kemiries
▢
1
theelepel
koenjit
▢
½
theelepel
djahé
▢
1
theelepel
suiker
▢
zout
Instructies
Wrijf de kemiries samen met suiker, zout, koenjit en djahé fijn.
Bak de uien in olie goudbruin en voeg dan de gewreven kruiden toe.
Bak ook de boontjes mee tot ze zacht worden.
Voeg er de bouillon aan toe en stoof hierin het gerecht tot de boontjes bijna gaar zijn.
Roer er dan de azijn door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze atjar is niet lang houdbaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië