Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Atjar bawang Timor
zuur van uitjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
magnetron
Ingrediënten
▢
500
gram
sjalotjes
of kleine uitjes
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
½
fles
azijn
▢
2
eetlepel(s)
uien
gesnipperd
▢
3
tenen
knoflook
gesnipperd
▢
3
kemiries
▢
1
theelepel
koenjit
▢
1
theelepel
djahé
▢
zout
Instructies
Schil de uitjes, bestrooi ze met zout en laat ze enkele uren uitlekken.
Wrijf de gesnipperde uien met knoflook, kemiries, koenjit en djahé tot een brij en fruit dit in olie tot de uien lichtgeel zijn.
Voeg de azijn toe en kook die even mee.
Laat de massa afkoelen.
Wrijf de sjalotten droog in een doek, schik ze in een afsluitbare pot en giet de kruidenazijn er overheen.
Magnetron:
Voorbereiden zoals aangegeven.
Doe de olie in een glazen litermaat en verwarm deze onafgedekt 1 min. op 100%.
Roer de fijngewreven kruiden erdoor en verwarm alles onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
Voeg de azijn toe en breng alles in 6 à 7 min. op 100% aan de kook.
Verder afmaken zoals hierboven aangegeven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch