Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische Rolletjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
gram
rijst
droogkokende
▢
1
dl
water
▢
1
snufje
zout
▢
1
eetlepel(s)
nasikruiden
▢
2
dl
water
▢
4
bladeren
chinese kool
▢
1
ei
▢
1
snufje
zout
▢
1
eetlepel(s)
water
▢
1
klontje
boter
Instructies
De rijst in een zeef wassen, goed laten uitlekken.
Breng dan het water met wat zout in een wijde schaal met deksel aan de kook in de magnetron.
Schakel hem ca. 12 min. in op 600 of 720 Watt.
Doe er de rijst bij en schakel de magnetron 10 min. in op 150 of 180 Watt.
Neem de rijst eruit en laat hem even staan.
Roer de nasikruiden en het water door elkaar en doe dit in een schaaltje en breng het in ca. 1 min. tegen de kook aan op 600 of 720 Watt.
Laat het kruidenmengsel tot gebruik staan.
Leg de gewassen koolbladeren 1 min. tussen keukenpapier in de magnetron op 600 of 720 Watt.
Smelt voor de omelet in een wijde schaal het klontje boter in krap 1 min. op 600 of 720 Watt.
Klop het ei met het zout en water goed los.
Steek de rolletjes met een houten prikker vast of gebruik keukengaren.
Giet dit mengsel in de schaal en laat het in ca. 3 min. stollen op 150 of180 Watt.
Schep de omelet eruit en snijd hem in repen.
Roer de rijst, kruidenmengsel en repen omelet door elkaar en verdeel dit rijstmengsel over de bladeren.
Vouw de kool eromheen zodat rolletjes rolletjes 12 min. op vol vermogen in de magnetron.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een pindasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Magnetron koken
Land van herkomst
Indonesië