Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pindasaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
gesnipperde ui
▢
1
uitgeperst teen knoflook
▢
1
theelepel
asem
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
blokje
trassi van 1 cm
▢
2
theelepel
sambal oelek
▢
5
eetlepels
pindakaas
▢
25
gram
santen
▢
2
theelepel
javaanse suiker
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
1
blaadjes
salam zout en peper
Instructies
Roer de asem los met 1 eetlepel heet water. Giet de olie in een wijde ovenschaal en verkruimel de
trassi hierin. Voeg ui, knoflook, asem en sambal toe en zet de schaal zonder deksel 2 min. in de
magnetron op 600 of 1 min. op 720 Watt. Roerdan de pindakaas, de verkruimelde santen, javaanse
suiker, ketjap en 2 dl water door het mengsel. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en leg
de salam erbij. Zet de schaal terug in de magnetron en schakel hem eerst ca. 3 min. Op 600 of 2 min.
op 720 Watt tot de saus kookt; roer de saus even door en laat hem dan nog ca. 8 min. op 150 of 6
min. op 180 Watt doorkoken tot de saus gebonden is. Klop tijdens de bereiding de saus een paar keer
door. Lekker bij saté of gado gado.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Indonesië