Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koeé Lapis Djawa
gestoomde 2 kleurencake
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
liter
dikke santen
▢
½
liter
dunne santen
▢
675
gram
tapiocameel
▢
750
gram
witte basterdsuiker
▢
150
gram
rauwe rijstebloem
▢
3
pakjes
vanillesuiker
▢
rode kleursel
siroop
▢
3
theelepel
zout
Instructies
De suiker in de dunne santen even opkoken tot de suiker opgelost is en dan laten afkoelen.
Hierin de rijstebloem, tapiocameel en dikke santen mengen, zout en vanillesuiker toevoegen.
Dit mengsel in tweeën verdelen, waarvan 1 gedeelte met rode kleursel.
Daarna een bakblik met wat olie insmeren en in de stomer zetten.
Het water in de stomer eerst laten koken en dan het beslag kopje na kopje erin doen.
Ongeveer 3 tot 5 min. 1e laag laten stomen voordat men aan de volgende laag begint.
Is het bakblik vol, dan nog een half uur na laten stomen.
Opletten dat er steeds voldoende water in de stomer zit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Nagerecht
Land van herkomst
Indonesië