Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Loempia van de Koninklijke Marine
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
20
loempiavellen
▢
1
grote
ui
▢
1
flinke
prei
▢
1
theelepel
ve-tsin
▢
2
blokjes
goudbouillon
▢
1½
lepel
chinese sojasaus
▢
4
eieren
▢
gekookte
kip
▢
selderie
Instructies
Ui en prei snijden en met de rest van de ingrediënten, behalve de kip en de eieren, fruiten in wat reuzel.
Na 5 min. het gekookte en in stukjes gehakte kippenvlees bij de kruiden doen.
Van de 4 eieren een omelet bakken en in dunne reepjes snijden.
Wat vulling en reepjes ei op een vel leggen, dichtvouwen en dichtplakken met wat eiwit of zout water.
De loempia's moeten eerst worden voorgebakken, waarna ze, nadat ze afgekoeld zijn in de koelkast, bewaard kunnen worden.
Voor het opdienen bakken in heet frituurvet.
Serveren met sate- of pangsitsaus.
Ook andere pittige sauzen komen in aanmerking.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië