Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rempejek Teri
rempejek met gedroogde visjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
santen
⅛ blok
▢
3
tenen
knoflook
uitgeperst
▢
35
gram
ikan teri
▢
1
mespunt
serehpoeder
▢
1
theelepel
koenjit
▢
4
kemirienoten
▢
50
gram
rijstebloem
▢
15
gram
maïzena
▢
1
dl
olie
Instructies
Los de santen op in 1 dl kokend water.
Laat dit afkoelen.
Voeg knoflook, kemiries, koenjit, sereh toe aan de santen.
Doe de rijstebloem en maïzena in een kom, meng ze door elkaar en voeg dan het santenmengsel toe.
Blijf roeren tot een niet al te dik beslag is verkregen.
Voeg eventueel wat koud water toe.
Schep dan de ikan teri erdoor.
Verhit de olie in een koekenpan.
Schep met een sauslepel 3 bergjes in de hete olie.
Het beslag zal enigszins uitlopen.
Niet meer dan 3 koekjes tegelijk bakken.
Bak ze aan beide zijden goudbruin en knapperig.
Uitlaten lekken en afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bewaar de rempejek in een goed gesloten weckpot.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië