Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bami Goreng Oedang
gebakken mie met garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
bami
250-350 gram
▢
2
grote
uien
fijngesneden
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
200
gram
garnalen
gepelde
▢
500
gram
spinazie
verse
▢
1
stukje
trassi
▢
zout
▢
peper
▢
nootmuskaat
▢
ve-tsin
▢
laos
Instructies
Spoel de garnalen, uit laten lekken en bestrooien met wat zout, peper, laos en nootmuskaat.
Snij de spinazie in stukjes van ca. 5 cm.
Daarna wassen en uitlaten lekken.
Kook de bami intussen gaar en spoel die af met koud water.
Uitlaten lekken.
Fruit de garnalen in wat olie bruin en weer uit laten lekken.
Fruit in de overgebleven olie de uien, trassi en de knoflook.
Voeg dan de garnalen, spinazie en de bami toe en roer alles goed door elkaar.
Dien het geheel warm op en geef er atjar en een spiegelei bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
Indonesië