Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tsj'Ing Fen Doe Banjiang
gebakken krab in saus met zwarte bonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
krab
verse 1,25 kg
▢
1
eetlepel(s)
zoute zwarte bonen
▢
1
teen
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
lichte sojasaus
▢
1
theelepel
suiker
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
2
schijfjes
gemberwortel
▢
1
ei
losgeroerd
▢
3
voorjaarsuitjes
▢
stukjes
prei
of bladselderie
Instructies
Vraag uw leverancier de krab schoon te maken.
Snijd de krab met de poten eraan, in 4 stukken.
Spoel de zwarte bonen (blik of pot) in een zeef af onder stromend koud water.
Stamp ze in een vijzel tot een pasta en voeg de uitgeperste knoflook, sojasaus en suiker toe.
Roer alles goed om.
Verhit de olie in een wadjan en fruit de schijfjes gemberwortel onder voortdurend omscheppen voor ca.1 minuut.
Verwijder daarna de schijfjes.
Bak de stukken krab gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen.
Voeg dan het zwarte bonenmengsel en twee en een halve dl water toe.
Roer alles goed om.
Leng de maïzena aan met 2 lepels koud water.
Voeg dit toe aan de inhoud van de wadjan en blijf roeren totdat een gebonden saus is verkregen.
Neem de wadjan van het vuur.
Leg de stukken krab open voorverwarmde schaal.
Voeg aan de saus de voorjaars ui of prei en het losgeroerde ei toe.
Roer alles goed om en schenk de saus over de krab.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië