Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mihoen Goreng
gebakken mihoen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
mihoen
▢
250
gram
kippenborstfilet
▢
3
eetlepel(s)
olie
▢
100
gram
gekookte ham
in plakken
▢
1
theelepel
laos
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
1
theelepel
djahé
▢
½
theelepel
djinten
▢
1
mespunt
knoflookpoeder
▢
1
mespunt
ve-tsin
▢
300
gram
gemengde groenten
▢
75
gram
champignons
▢
zout
▢
peper
Instructies
Bereid de mihoen zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snij de kip en de ham in zeer smalle reepjes.
Bak de reepjes kip in hete olie zolang tot ze beginnen te kleuren.
Schep dan de ham erdoor en voeg wat zout, peper, de laos, ketoembar, djinten, knoflookpoeder, djahé en ve-tsin toe.
Schep alles goed om en voeg dan de gemengde groenten (chinese of wittekool, worteltjes, taugé, broccoli, toe.
Laat alles onder voortdurend omscheppen 4 tot 5 min. bakken.
Schep de mihoen met 2 vorken door het mengsel en blijf alles omscheppen tot de mihoen door en door warm is geworden.
Opdienen op een voorverwarmde schaal.
Geef er in smalle reepjes gesneden omelet, atjar tjampoer en seroendeng bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
Land van herkomst
Indonesië