Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Basi Pingguo
gekaramelliseerde appeltjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eieren
▢
60
gram
bloem
▢
2
appels
golden delicious
▢
3
eetlepel
maïzena
▢
3
deciliter
olie
▢
3
eetlepel
sesamolie
▢
150
gram
suiker
▢
ijsblokjes
Instructies
Eieren splitsen en eiwitten loskloppen (dooiers worden niet gebruikt).
In een kom de bloem doen.
Appels schillen en met een appelboor de klokhuizen verwijderen en in ringen snijden.
Appelringen aan de bloem toevoegen.
Voorzichtig omscheppen zodat alle ringen rondom met bloem bedekt zijn.
Appelringen uit de kom nemen en met de rest van de bloem met maïzena en eiwit tot een dik beslag roeren, eventueel met wat water iets verdunnen.
De olie verhitten en ½ eetlepel sesamolie toevoegen.
Appelringen een voor een door het beslag halen en in 3 min. goudbruin frituren.
Uit de pan nemen en laten uitlekken.
De olie in een komafgieten.
Een platte schaal dun bestrijken met sesamolie.
Andere schaal 1 liter inhoud, vullen met ijskoud water en ijsblokjes.
Suiker, ¾ dl water en 2 eetlepels sesamolie in een pan doen en op een half hoog vuur verwarmen tot de suiker gaat karamelliseren, niet roeren.
Als een bruine saus ontstaat het vuuruitdraaien.
Appelringen één voor één door de karamel halen en op een schaal leggen.
Direct opdienen met een schaal ijswater ernaast.
Aan tafel doopt ieder zijn eigen appelbeignets in het ijswater.
Hierdoor krijgen de beignets een knapperig karamelkorstje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Indonesië