Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaat Tonijnsalade
Porties:
2
personen
Total time
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
4
kleine
tomaatjes
▢
1
blikje
tonijn
▢
3
eetlepel(s)
yoghurt
▢
2
eetlepel(s)
mayonaise
▢
1
theelepel
citroensap
▢
1
eetlepel(s)
fijngehakte selderij
▢
1
sjalotje
▢
zout
▢
ijsbergsla
▢
peper
Instructies
Snijd de bleekselderijstengel in smalle boogjes, het sjalotje in ringen en de tomaat in partjes.
Laat de tonijn in een vergiet uitlekken en verwijder de graatjes.
Vermeng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap, een snufje zout, een snufje peper en de bladselderij.
Meng de bleekselderij, het sjalotje, de tomaat en de tonijn door deze saus en meng het geheel goed door elkaar.
Leg slabladeren (eventueel in stukken gescheurd) op 2 diepe borden en schep de salade erover.
U kunt de salade serveren met ansjovis of schijfjes ei.
Als u er gekookte (nieuwe) aardappelen bij geeft, heeft u een lichte maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis