Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vissalade
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
gestoomde
makreel
▢
½
spekbokking
▢
500
gram
verse spinazie
▢
mooie
aardappels
▢
sinaasappelsap
▢
citroensap
▢
mosterd
Instructies
Schil de aardappelen niet, maar borstel ze schoon.
Snijd ze in 1 cm dikke plakken en kook ze gaar.
Laat de schijfjes afkoelen.
Was de spinazie en kook die in een pan tot de kleur donkerder is geworden.
Vooral niet te lang koken; 1-2 minuten is meer dan genoeg.
Spoel de spinazie direct onder koud stromend water af, om het koken te stoppen.
Haal de graten uit de vissen.
Trek de makreel in grove stukken uiteen en snijd de spekbokking in kleine stukjes.
Meng de vissen.
Drapeer de spinazie in een cirkel op het bord, zo, dat de rand vrij blijft.
Vul de cirkel met het vismengsel.
Druppel citroensap over de vis.
Leg om de spinazie de aardappelschijfjes.
Meng 1 eetlepel mosterd met 1 dl sinaasappelsap.
Giet deze saus voorzichtig met een lepel over de aardappelen en eventueel over de spinazie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis