Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Abrikozen appeltaart met kruimelkorstje
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
plak
kant-en-klaar uitgerold bladerdeeg
▢
3
appels
▢
200
g
gedroogde abrikozen
▢
2
eetlepel(s)
bloem
▢
25
cl
melk
▢
2
eieren
▢
3
eetlepel(s)
suiker
voor het kruimelkorstje:
▢
75
g
bloem
▢
75
g
boter
▢
70
g
speculaas
▢
3
eetlepel(s)
bruine suiker
Instructies
Begin met het kruimelkorstje:
Verkruimel de speculaas, voeg er de bloem, de bruine suiker en de in nootjes verdeelde boter bij.
Kneed met de vingertoppen tot een kruimelige massa of meng met de keukenrobot.
Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm.
Plooi het teveel aan deeg naar binnen.
Prik met een vork gaatjes in de taartbodem.
Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Snij de gedroogde abrikozen en de geschilde appels in stukjes.
Meng doorheen en verdeel over de taartbodem.
Roer geleidelijk de melk door de bloem, voeg eieren en suiker toe en klop goed dooreen.
Giet gelijkmatig over het fruit.
Verdeel er de kruimelige massa over en schuif de taart in de voorverwarmde oven.
Laat bakken gedurende 45 minuten.
Ontvorm de taart en schuif ze op een serveerschotel.
Trek het papier er voorzichtig van onderuit en laat afkoelen.
Lichtjes lauw is deze taart het lekkerst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart
Land van herkomst
België