Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelblokjes in pikante tomatensaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
middelgrote
aardappels
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Zout en peper naar smaak
▢
½
chilipeper
▢
1
uitje
gesnipperd
▢
1
teen
knoflook
geperst
▢
1 ½
deciliter
gezeefde tomaten
uit een pot
▢
4
eetlepels
droge witte wijn
▢
2
eetlepels
fijngeknipte peterselie
Instructies
Snijd de aardappelen in blokjes, dep ze droog en bak ze in 1 1/2 eetlepel olie goudbruin en gaar.
Bestrooi met zout en peper.
Ontzaad de chilipeper, hak hem fijn en bak hem zacht met de ui in de rest van de olie.
Voeg de knoflook toe en bak kort mee.
Voeg de gezeefde tomaten en de witte wijn toe.
Laat op laag vuur tot een dikke saus inkoken.
Breng op smaak met zout en peper.
Roer de gebakken aardappelblokjes door de saus.
Bestrooi het gerecht met fijngeknipte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct en geniet van de aardappelblokjes in pikante tomatensaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Tapas
Land van herkomst
Spanje