Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Albondigas met rode saus
Spaanse gehaktballetjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
350
gram
half-om-halfgehakt
▢
5
eetlepels
gehakte peterselie
▢
2
fijngesneden teentjes knoflook
▢
3
eetlepels
paneermeel
▢
2
eieren
▢
zout
versgemalen peper
▢
2
eetlepels
bloem
▢
3
eetlepels
olijfolie
Voor de saus:
▢
1
fijngesneden ui
▢
1
rode paprika in blokjes
▢
2
grote
tomaten in blokjes
▢
3-4
eetlepels
droge sherry
▢
1
laurierblaadje
Instructies
Kneed het gehakt, de peterselie, de knoflook, het paneermeel, de eieren en
zout en peper door elkaar en rol er gehaktballetjes van ter grootte van een
flinke stuiter.
Rol de gehaktballetjes door de bloem en schud het teveel eraf.
Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
Doe de balletjes over in een schaal en houd ze warm.
Fruit de ui, de paprika en de tomaten in het achtergebleven bakvet zacht.
Roer er de sherry en het laurierblaadje door en laat op halfhoog vuur ± 5
minuten pruttelen.
Schenk de saus over de gehaktballetjes en laat op zacht vuur ± 20 minuten
sudderen.
Bestrooi de albondigas voor het serveren met gehakte peterselie.
Albondigas worden in Spanje vaak als tapa (= borrelhapje) gegeten.
Zonder rode saus worden ze ook wel geserveerd met een knoflookdip.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Spanje