Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garnalen in knoflooksaus
Gambas al ajillo
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
grote garnalen
rauwe
▢
Grof zeezout
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
4
teentjes
knoflook
grof gesneden
▢
1
rode peper
gehalveerde gedroogde / zonder zaadjes
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
1
eetlepel
peterselie
fijngesneden
▢
zout
Instructies
Verwijder de kop van de garnalen, bestrooi de garnalen met grof zout en laat dit ± 10 minuten intrekken.
Verhit de olie en bak de knoflook en de rode peper hierin tot de knoflook lichtbruin is.
Voeg de garnalen toe en bak ze op middelhoog vuur al roerend ± 3 minuten tot ze roze kleuren.
Voeg het paprikapoeder, de peterselie en eventueel zout toe.
Serveer de garnalen direct met brood om de kruidige olie op te deppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Spanje