Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aceitunas en escabeche
gemarineerde olijven
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
groene olijven
of zwarte
▢
1
rode chilipeper
fijngehakte verse / zonder zaad
▢
4
tenen
knoflook
uitgeperste
▢
1
takje
oregano
▢
1
takje
tijm
▢
1
theelepel
rozemarijn
fijngehakte
▢
2
laurierbladeren
▢
1
theelepel
venkelzaad
gekneusd
▢
1
theelepel
komijn
geroosterde en gestampte
▢
olijfolie
Instructies
Snijd de olijven met een mesje in de lengte tot de pit in.
Doe ze in een kom en roer er de chilipeper, knoflook, oregano, tijm,
rozemarijn, laurier, venkel en komijn door.
Doe alles in een pot met schroefdeksel en voeg zoveel olie toe dat het onder staat.
Sluit de pot en laat de olijven, onder af en toe schudden, minstens 3 dagen staan.
Op een koele, donkere plaats zijn de olijven maandenlang houdbaar
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Tapas
Land van herkomst
Spanje