Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiase salade
Porties:
10
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
krop
sla
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
1
theelepel
chilipoeder
▢
4
tomaten
▢
½
komkommer
▢
1
grote
ui
gepelde
▢
2
theelepel
korianderzaad
▢
1
citroen
het sap er van
▢
4
groene chilipepers
verse
▢
½
theelepel
paprikapoeder
Instructies
Haal de krop sla uit elkaar, was de bladeren en dep ze droog.
Vermeng zout, peper en chilipoeder.
Stapel de slabladeren op elkaar en bestrooi ze stuk voor stuk met wat van het kruidenmengsel.
Snijd een stapel van 5-6 bladeren overdwars in reepjes van 3 cm en doe de gekruide reepjes sla in een grote slabak.
Hak de tomaten en de komkommer, voeg ze aan de sla toe en schud het geheel zachtjes om.
Snijd de helft van de ui in dunne ringen, hak de andere helft grof en schep deze ook door de salade.
Rooster het korianderzaad in een droge pan en stamp het daarna grof in een vijzel.
Meng dit door de salade en bedruppel met het citroensap.
Leg de ui ringen op de salade.
Haal (indien gebruikt) de chilipepers af, verwijder de zaadjes, snijd de pepers in ringetjes van 5 mm en strooi die over de salade.
Koel de salade in de koelkast en bestrooi voor het serveren met paprikapoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
India