Vet de vlaaibodem met losse bodem in met boter en zet even aan de kant.
Voeg voor de kruimels de suiker, boter en de bloem bij elkaar en kneed dit met je vingers door tot de boter volledig opgenomen is en je kruimels hebt verkregen.
Neem nu de vlaaivorm en leg een deel van de kruimels op de bodem ( ca 0.5 cm dik ) en duw aan. Zorg dat de bodem volledig bedekt is.
Vul nu de zijkanten met kruimels en duw aan.
Zet de vorm aan de kant en maak het beslag voor de cake.
Klop de eieren met de suiker tot een luchtige ruban en voeg dan 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot je een mooi beslag hebt.
Doe nu een deel van het beslag op de kruimels.
Leg hierop de kersen en vul dan aan met de rest van het beslag.
Strijk het eventueel een beetje glad.
Neem nu de resterende kruimels en leg die langs de kant van de vorm.
Het midden van de cake moet vrij blijven.
Bak de cake af in een voorverwarmde oven van 190°C in ca 45 minuutjes.