Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Picknicksalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de basis:
▢
1
schenkel
▢
2
tabletten
bouillon
▢
1½
kg
aardappels
Voor de massa:
▢
enkele eetlepels
magere yoghurt
▢
enkele eetlepels
slasaus
▢
een flinke scheut van de
bouillon
▢
½
kopje
zilveruitjes
zeer kleine
▢
½
kopje
augurkjes
kleingesneden
▢
½
blik
doperwten
fijne
Voor de garnering:
▢
4
hardgekookte
eieren
▢
4
tomaten
▢
een flinke handvol
fijngesneden
bieslook
▢
1
kopje
ijsbergsla
Instructies
Zet de schenkel op met een liter water en de bouillontabletten en laat het minstens 3 uur trekken.
Voeg er een beetje water bij als het te veel inkookt.
Kook de aardappelen in de schil, laat ze afkoelen en schil ze.
Kook de eieren 10 minuten.
Snijd de aardappelen in niet te kleine stukken.
Snijd het gare vlees in stukjes en doe het samen met de aardappelen in een grote pan of kom.
Voeg er alle ingrediënten bij die bij 'massa' zijn vermeld.
Roer alles voorzichtig door elkaar en zet de kom op een koele plaats weg.
Doe de massa de volgende dag over op een serveerschaal.
Snijd de sla in zeer smalle reepjes en leg die om de salade heen.
Snijd de tomaten elk in 6 partjes en de eieren in plakjes en garneer de salade op uw eigen manier.
Strooi tenslotte veel bieslook over de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade