Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Herfstsalade met pecannoten
Deze salade is lekker bij rood vlees of wild.
Porties:
10
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
struik
eikebladsla
▢
1
struik
groene krulandijvie
▢
4
struikjes
witlof
▢
200
gram
maïs
blik
▢
200
gram
pecannoten
netto
▢
3
tomaten
▢
200
gram
gerookt spek
▢
boter
Voor de vinaigrette:
▢
2
sjalotjes
fijngehakte
▢
1
eetlepel
scherpe mosterd
▢
1
eetlepel
dragon
snippers
▢
2
eetlepels
bieslook
gehakte
▢
1
eetlepel
rode wijnazijn
▢
2-3
eetlepels
walnootolie
▢
peper
▢
zout
Instructies
Snijd het witlof in gelijke reepjes en leg ze even in water met een snufje zout.
Hak de noten grof.
Snijd de tomaten in 4 partjes en snijd die in tweeën of in drieën.
Snijd het spek in reepjes, bak die in een klont hete boter en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Doe de mosterd, de verse dragon, de gehakte bieslook en de sjalotjes in een mengkom en meng alles goed.
Voeg de azijn toe en meng nogmaals.
Werk op met de walnootolie en breng op smaak met peper en zout.
Schik de salade in een (houten) kom, voeg de maïs, de tomaten en het witlof toe en vermeng de salade luchtig met de handen.
Lepel er een beetje vinaigrette over en vermeng nog even met de handen.
Strooi er tot slot nog wat pecannoten en spek over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Salade