Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Harira van Onbekende Auteur v2
Porties:
4
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
rundvlees
zonder bot
Soep Kruiden voor het vlees
▢
1
tl
kaneelpoeder
▢
2
uien
▢
1
tl
cayennepeper
▢
4
takjes
koriander
▢
4
takjes
bladselderij
▢
2
takjes
peterselie
▢
200
g
bleekselderij
▢
600
g
tomaten
uit blik
▢
60
g
tomatenpuree
▢
100
g
linzen
uit blik
▢
150
g
kikkererwten
uit blik
▢
1
tl
gemberpoeder
▢
zonnebloemolie
▢
1
tl
komijn
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
40
g
vermicelli
▢
1
Turks brood
Instructies
Snijd het rundvlees in blokjes.
Meng de kruiden voor het vlees door elkaar.
Meng de kruiden door het vlees en breng op smaak met zout en peper.
Pel en snijd de uien in blokjes.
Pluk en hak de koriander, bladselderij en peterselie.
Schil en snijd de bleekselderij in repen.
Verhit olie in een pan.
Pureer de tomaten glad met een staafmixer.
Bak het vlees in circa 3 minuten bruin.
Voeg ui, kruiden en bleekselderij toe en bak circa 1 minuut mee.
Meng de tomatenpuree, linzen en kikkererwten door elkaar.
Voeg 1 liter water in vier delen toe en roer tussentijds goed door, zodat de tomatenpuree goed oplost.
Roer de tomaten erdoor en gaar circa 30 minuten met de deksel op de pan.
Voeg de vermicelli toe en kook in circa 4 minuten gaar.
Serveer de harira met Turks brood
Notities / Tips / Wijnadvies
TIP: je kunt ook verse linzen en kikkererwten gebruiken, week deze dan een dag van te voren.
Vervang rundvlees met kip en gebruik kippenbouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Soep
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko