Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schwartzwalder kirsh cupcakes
Porties:
12
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
boter
zachte
▢
150
g
Suiker
▢
1
Snufje
zout
▢
2
Eieren
kamertemperatuur
▢
160
g
Bloem
▢
30
g
Cacaopoeder
▢
½
TL
Bakpoeder
▢
¼
TL
Natrium bicarbonaat
▢
Vanille extract
Eventueel:
▢
Een beetje
melk
kamertemperatuur
Topping:
▢
½
Glas
kersen op sap
▢
2
eetlepel(s)
Mayzena
▢
1
eetlepel(s)
Kirsch likeur
▢
400
ml
Slagroom
▢
1
Pakje
klop fix
▢
1
Pakje
Vanillesuiker
▢
2
eetlepel(s)
chocolade
geraspt
Instructies
Klop de boter met de suiker, zout en vanille extract tot gladde massa.
Voeg 1 voor 1 het ei toe en mix goed door.
Meng en zeef alle droge ingrediënten boven de kom en mix door.
Als het beslag te stevig is mag je een scheutje melk toevoegen.
Neem een ijslepel en schep het beslag in de cupcake vormpjes.
Bak ze in een voorverwarmde oven op 170°.
Baktijd ca 25 minuutjes.
Doe de prikkertest om te kijken of ze gaar zijn.
Laat ze na het bakken goed afkoelen.
De vulling:
Meng 150 ml kersensap met 2 eetlepels mayzena en roer glad.
Verwarm de helft van de kersen met wat sap in een pannetje.
Wanneer de kersen koken voeg je de maïzena toe en roer je door tot alles gebonden is.
Voeg tenslotte de eetlepel kirsch toe en meng door.
Maak met een lepeltje in elke cup cake in het midden een gaatje en vul de cup cake met een lepeltje kersen.
Strijk glad af en zet ze weg tot je kunt afwerken met de slagroom.
Topping:
Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en de klopfix stijf.
Doe de slagroom in een spuitzak en spuit de topping op de cupcakes.
Werk af met geraspte chocolade en een kers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
Land van herkomst
Duitsland