Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Suikerbrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
20
gram
vanille suiker
▢
30
gram
suiker
▢
42
gram
gist
verse of 20 gr droge gist
▢
75
gram
boter
▢
225
ml
melk
▢
1
ei
▢
100
gram
parelsuiker
▢
15
boter
gesmolten
▢
1
eidooier
met een scheutje melk los geklopt
Instructies
Los de gist op in de melk.
Doe de bloem, suiker, vanille suiker in de kom van de keukenmachine.
Snijd de 75 gr boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
Voeg de melk en het ei toe.
Kneed het deeg ca 10 minuten.
Leg het deeg in een kom en dek af met een deksel of plastic folie.
Laat het deeg nu rijzen tot het is verdubbeld (ca 45 minuten).
Smelt de 10 à 15 gr boter en voeg hier de parelsuiker aan toe.
Roer goed door zodat de parelsuiker bedekt is met de boter.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
Verdeel de parelsuiker over de lap deeg.
Ga eventueel heel zacht met de deegroller over de parelsuiker zodat deze zich vastzet in het deeg.
Sla de zijkanten van het deeg naar binnen, hou hierbij de grootte van je bakvorm aan.
Nu rol je het deeg mooi stevig op.
Plaats het deeg met de vouw naar beneden in je bakvorm.
Laat het deeg nu rijzen totdat het verdubbeld is in volume.
Voordat je brood de oven in gaat smeer je het heel voorzichtig in met de eidooier los geklopt in melk.
Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 35 tot 40 minuten af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn !
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood