Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Sweet Valentine cupcakes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
witte chocolade
gesmolten
▢
150
gram
boter
▢
150
gram
Suiker
▢
1
Mespuntje
zout
▢
Vanille extract
▢
2
Eieren
op kamertemperatuur
▢
190
gram
Bloem
▢
½
tl
Bakpoeder
▢
¼
tl
Natrium bicarbonaat
Eventueel
▢
melk
op kamertemperatuur
Voor de topping:
▢
250
ml
slagroom
▢
100
gram
mascarpone
▢
50
gram
poedersuiker
▢
Frambozengelei
of coulis
Instructies
Klop de eieren met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban.
Voeg de boter toe en klop verder.
Zeef de bloem boven de kom en klop kort verder.
Voeg nu de gesmolten chocolade toe.
Zet je cupcake tray klaar met de papiertjes en vul ze met een ijslepel.
Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 170 °C in ca 20 minuutjes gaar.
Doe altijd de prikkertest.
Laat de cupcakes na het bakken afkoelen.
Klop de slagroom samen met de mascarpone en het poedersuiker volledig stijf.
Neem de cupcakes erbij en maak met een appelboor een gaatje in het midden.
Vul dit gaatje met frambozengelei of een coulis.
Spuit de slagroom in een mooie rozette er op en werk af met een paar snoepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je wilt kun je in de slagroom ook een scheutje alcohol naar smaak verwerken dat geeft de slagroom een beetje meer boost.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc
Valentijnsdag