Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisu Cupcakes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Benodigdheden voor de cupcakes:
▢
150
gram
boter
▢
150
gram
Suiker
▢
1
Mespuntje
zout
▢
Vanille extract
▢
2
Eieren
op kamertemperatuur
▢
190
gram
Bloem
▢
½
tl
Bakpoeder
▢
¼
tl
Natrium bicarbonaat
▢
15
ml
Amaretto di Saronno
▢
5
ml
Cognac
▢
2
koffielepels
oploskoffie
oplossen in 25 ml hete melk
Benodigdheden voor de topping:
▢
250
gram
Mascarpone
▢
50
gram
Suiker
▢
2
Eieren
splitsen
▢
1½
tl
Klop-fix
▢
10
ml
Amaretto di Saronno
▢
5
ml
Cognac
▢
Cacao poeder
▢
Poedersuiker
Instructies
Doe de boter en de suiker in de kitchenaid, voeg het zout en de vanille axtract toe en meng tot een crémige massa.
Voeg nu een voor een de eieren toe en zorg ervoor dat het ei volledig opgenomen is in de massa voordat je het 2e ei toevoegt.
Voeg nu de bloem, het bakpoeder en natrium carbonaat toe en mix goed door.
Voeg de amaretto en de cognac toe en mix verder.
Als het deeg te stevig is mag je een scheutje melk toevoegen.
Niet teveel want het moet een stevig deeg zijn zodat je het kunt uitscheppen met een ijslepel.
Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven op 170° ongeveer 20 minuutjes.
Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
Maak ondertussen dat de cupcakes bakken de topping.
Neem de mascarpone en voeg hierbij de 2 eidooiers, de amaretto, de cognac en een lepeltje klopfix en meng het goed door.
Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit bij de mascarpone.
Roe door en vul hiermee een spuitzak.
Leg in de koelkast om op te stijven.
Snijd een kapje van de cupcake en spuit hierop een toef mascarpone, werk af met een beetje cacao en leg het kapje er terug op.
Bestuif eventueel nog met wat poedersuiker en cacao.
Zet ze in de koelkast om nog wat op te stijven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins