Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bloemkoolsalade met gerookte eendenborst
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bloemkool
▢
1
pakje
plakjes gerookte eendenborst
▢
4
eieren
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
4
eetlepel(s)
witte balsamicoazijn
▢
zout
peper
▢
enkele blaadjes sla
▢
1
kippen bouillonblokje
Instructies
Snijd de bloemkool in roosjes.
Zet een pan met water met het kippenbouillonblokje op.
Zodra het water kookt doe je de bloemkoolroosjes in de pan.
Kook een minuut of 10.
Giet af en spoel koud.
Laat uitlekken in een vergiet.
Kook de eieren 10 minuten.
Spoel ze koud en pel ze.
Snijd ze doormidden.
Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn en de olijfolie.
Breng op smaak met wat zout en peper.
Verdeel de sla over de borden.
Verdeel de bloemkoolroosjes over de borden.
Verdeel de eendenborstplakjes over de borden.
Giet over elk bord wat van de dressing.
Leg 2 halve eieren op elk bord.
Doe wat zout op elk ei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Gevogelte
/
Lunch
/
Salade
/
Voorgerechten