Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kabeljauw à la Dugléré
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
kabeljauwfilet
▢
2
st
sjalotten
▢
½
blik
tomatenblokjes
▢
40
gram
boter
▢
2
el
gehakte peterselie
▢
10
cl
witte wijn
▢
2
el
crème fraîche
▢
zout
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalotten.
Verwarm de oven voor op 180°
Verwarm een ruime steelpan met de boter.
Fruit de sjalotten. Voeg de tomatenblokjes, peterselie, zout en peper toe.
Giet de wijn erbij en breng aan de kook.
Giet de saus in een ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop.
Schuif de schaal in de oven en laat 8 tot 10 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de filets.
Haal de filets uit de schaal en houd warm tussen twee borden.
Giet de saus terug in de steelpan.
Giet er de crème fraîche bij en laat de saus wat inkoken.
Verdeel de kabeljauw over de borden en giet er de saus over.
Ik serveerde er witte rijst met wat doperwten bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis