Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mihoen met gamba’s in kerriesaus
Porties:
2
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
mihoen
▢
12
gamba's
rauw
▢
200
ml
kokosmelk
▢
1
teentje
knoflook
▢
tabasco
▢
1
tl
kerriepoeder
▢
1
el
olijfolie
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje.
Pel en snipper de knoflook.
Verwarm de olie in een koekenpan of wok en bak de gamba's 2 minuten aan beide zijden. Voeg de gesnipperde knoflook toe.
Voeg enkele druppels tabasco toe.
Kook intussen de mihoen volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet af zodra deze gaar is.
Voeg de kokosmelk en de kerriepoeder toe aan de gamba's.
Zet het vuur lager en laat de melk wat inkoken.
Proef de saus.
Voeg eventueel nog wat kerriepoeder en/of tabasco toe.
Voeg de mihoen toe en verwarm deze nog even mee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Mie
/
Vis
/
Zeevruchten