Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Asperges met scampi’s, pasta en spinazie
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
asperges
▢
500
gram
spinazie
▢
20
st
scampi’s
schoongemaakt en gegaard.
▢
2
dl
crème fraîche
▢
300
gram
spaghetti
van quinoa
▢
2
dl
droge witte wijn
▢
100
gram
koude boter
▢
3
eetlepel(s)
dille
klein gesneden
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
Ik haal ze na 7 minuten koken van het vuur en laat ze nagaren in het kookvocht met deksel op de pan.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Breng 2 dl van het kookvocht van de asperges met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
Monteer de saus voor het serveren met 75 gr. in stukjes verdeelde koude boter, de dille en zout en peper.
Was de spinazie.
Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3 minuten.
Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
Serveer de gekookte asperges met de spaghetti, scampi’s, de aspergesaus en de spinazie en garneer met een takje dille.
Voedingswaarden
Calories:
542
kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Pasta
/
Vis
/
Zeevruchten