Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aspergesoep met hollandse garnalen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Aspergesoep
▢
3
sjalotten
▢
1
kg
asperges
▢
10
gram
roomboter
▢
5
eetlepel(s)
bloem
▢
zout
peper
▢
nootmuskaat
▢
2
eidooiers
▢
200
ml
melk
Garnituur
▢
400
gram
asperges
AA kwaliteit
Opmaak
▢
230
gram
hollandse garnalen
▢
10
gram
kervel
gehakte
▢
10
gram
bieslook
fijngesneden
Instructies
Aspergesoep
Pel en snipper de sjalotten.
Snijd de kopjes van de asperges, blancheer ze kort en snijd de rest in stukken.
Smelt boter in een pan en fruit de sjalotten en rauwe asperges.
Strooi de bloem erover.
Roer door elkaar tot alle bloem wordt opgenomen.
Blus af met het kookvocht van de aspergepunten tot 1,5 liter aangevuld met water.
Kook de asperges gaar en pureer de soep.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Meng de eidooiers en de melk.
Zeef de soep en roer het eimengsel erdoor.
Verwarm 5 minuten goed door maar laat niet meer koken.
Garnituur
Schil de asperges.
Snijd de asperges in schuine plakjes.
Opmaak
Verdeel de garnalen en de stukjes asperges samen met de kruiden over de soepkoppen.
Schep de soep in de soepkommen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Zeevruchten